Er zijn twee mogelijkheden om via AutiTalent aan het werk te gaan:

Gedetacheerd bij onze opdrachtgevers
Je komt in dienst van AutiTalent en wordt ingezet op een project bij een opdrachtgever. Bijvoorbeeld om personeelsdossiers te digitaliseren of administratieve werkzaamheden uit te voeren. Het gaat dus om ‘kantoorbanen’, wij hebben zelden mogelijkheden in technische, logistieke of groenvoorzieningfuncties.

Via werving en selectie door AutiTalent
Dit zijn veelal mbo- en hbo-functies in (financiële) administratie en ICT. Je komt niet in dienst van AutiTalent, maar direct bij onze opdrachtgever. Na de opstartperiode is AutiTalent dan niet meer betrokken.

In beide gevallen bieden wij passend werk bij je talenten. Samen met de opdrachtgever richten we een autismevriendelijke werkplek in. We stemmen de begeleiding af op jouw behoefte.

Profielschets
Wij zijn op zoek naar kandidaten die passen in onderstaande profielschets:

 • mensen met autisme (officieel gediagnosticeerd)
 • werkzoekend voor 20-40 uur per week
 • bij voorkeur enige werkervaring
 • affiniteit hebben met administratief werk
 • zelfstandig kunnen reizen
 • met inhoudelijke begeleiding zelfstandig op locatie van opdrachtgevers kunnen werken
 • nauwkeurig kunnen werken (oog voor detail)
 • een UWV Indicatie Banenafspraak (doelgroepregister) is een pré.

Medewerkers aan het woord

Aanmeldings­procedure

Iedereen die past in onze profielschets kan zich inschrijven als werkzoekende. Inschrijving is kosteloos en vrijblijvend. De procedure bij inschrijving is als volgt:

 • 1

  Kandidaat schrijft zich in via ons online aanmeldingsformulier, bij voorkeur samen met begeleider (link hiernaast)

 • 2

  Men ontvangt een ontvangsbevestiging via e-mail als inschrijving succesvol door ons systeem ontvangen is


 • 3

  Zodra er mogelijkheden voor werk zijn, selecteren wij in ons kandidatenbestand geschikte kandidaten


 • 4

  Met geschikte kandidaten wordt contact opgenomen en mogelijk een kennismakingsgesprek gevoerd


Let op! Inschrijving betekent dat je je bij ons aanmeldt als werkzoekende. Wij hebben op dit moment geen openstaande vacatures. AutiTalent neemt contact met je op zodra er mogelijk geschikt werk in jouw voorkeursregio is. Helaas kunnen we geen indicatie geven of en wanneer dat zal gebeuren. Wij zijn daarvoor afhankelijk van geïnteresseerde bedrijven in jouw regio die met ons willen samenwerken.

Wijzigingen doorgeven
Heb je je ingeschreven en wil je een wijziging in je situatie aan ons doorgeven? Mail dan naar kandidaten@autitalent.nl.

Ga naar het aanmeldingsformulier

Veelgestelde vragen

Hiernaast beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen door kandidaten, ouders of jobcoaches.
Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op onze website vinden?
Neem dan contact met ons op, bij voorkeur via e-mail.

Ik heb autisme en zoek werk. Kan AutiTalent iets voor mij betekenen?

Wij zijn een werkgever speciaal voor mensen met autisme. Wij bieden werk dat past bij de talenten en beperkingen van mensen met autisme. Kandidaten die passen in de profielschets, kunnen zich inschrijven als werkzoekende in ons kandidatenbestand. Dit kan gezien worden als een open sollicitatie.
AutiTalent is geen re-integratiebureau en kan daarom niet op een andere manier ondersteuning bieden in het vinden van een baan.

Ik heb me ingeschreven maar nog niets gehoord van AutiTalent.

Men ontvangt een ontvangstbevestiging via e-mail als de inschrijving succesvol door ons systeem ontvangen is. In sommige gevallen kan deze e-mail in de spam mailbox terechtkomen.
AutiTalent neemt contact met je op zodra er mogelijk geschikt werk in jouw voorkeursregio is. Als je nog niets van ons gehoord hebt, dan zijn er geen mogelijkheden. Helaas kunnen we geen indicatie geven wanneer dat wel het geval is. Wij zijn daarvoor afhankelijk van geïnteresseerde bedrijven in jouw regio die met ons willen samenwerken.

Ik wil graag een gesprek met AutiTalent.

Het is noodzakelijk dat je je eerst inschrijft als werkzoekende. Met ons uitgebreide aanmeldingsformulier krijgen wij een goed beeld van iemands mogelijkheden en wensen. Er is ook ruimte om eigen opmerkingen toe te voegen. Als er concreet zicht is op passend werk, nodigt AutiTalent je uit voor een kennismakingsgesprek. Wij kunnen helaas niet afwijken van deze procedure. De capaciteit van ons team is niet toereikend om met iedere werkzoekende een gesprek te voeren.

Ik heb geen Indicatie Banenafspraak (registratie in doelgroepregister). Kan ik mij inschrijven?

Iedereen kan zich inschrijven in ons kandidatenbestand. Het is wel feit dat onze opdrachtgevers vaak om kandidaten uit het doelgroepregister vragen, zodat de inzet meetelt voor de banenafspraak/quotumwet. Op de website van UWV lees je hoe je mogelijk ondersteuning kunt ontvangen van het UWV als je door ziekte of handicap niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen.

Ik heb nog niet zoveel (relevante) werkervaring. Is er werk voor mij?

Wij letten er vooral op of jij nauwkeurig kunt werken, consequent werkinstructies kunt volgen, afspraken nakomt en gemotiveerd bent.
Bij het beoordelen van CV’s van kandidaten kijken we niet zo zeer naar diploma’s en werkervaring, omdat wij beseffen dat er door het autisme een groot verschil kan zijn tussen ‘theorie’ en ‘werkelijkheid’. Daarom vragen we de kandidaat samen met de jobcoach ons online aanmeldingsformulier zo compleet mogelijk in te vullen. Hiermee krijgen wij een indruk van passende werkzaamheden en benodigde begeleiding. Indien nodig worden nieuwe medewerkers de werkzaamheden op de werkplek aangeleerd.
Daarbij is de proefplaatsing een geschikte periode om voor alle partijen risicoloos te ervaren of het werk geschikt is.

Ik zoek een stageplek. Kan AutiTalent mij helpen?

Binnen onze detacheringsconstructie zijn er geen mogelijkheden voor stages of leerwerkplekken. Onze medewerkers werken zelfstandig op locatie van onze opdrachtgevers en wij kunnen derhalve geen goede stagebegeleiding bieden. AutiTalent heeft soms wel een werkervaringsplek beschikbaar voor een starter op de arbeidsmarkt. Men kan zich hiervoor aanmelden als werkzoekende.

Ik heb geen jobcoach. Met wie kan ik het aanmeldingsformulier invullen?

Heb je geen jobcoach, dan kun je het aanmeldingsformulier ook invullen met een woonbegeleider, ouder of iemand anders die jou goed kent. Is dat niet mogelijk, dan kun je het aanmeldingsformulier zelf invullen en dit onderaan het formulier vermelden.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving in ons kandidatenbestand.

Wat moet ik doen om mijn gegevens in jullie kandidatenbestand te updaten?

Mochten je gegevens gewijzigd zijn, dan vernemen wij dit graag via kandidaten@autitalent.nl. Bijvoorbeeld in het geval van nieuwe contactgegevens, als je een andere jobcoach hebt of als je (tijdelijk) niet beschikbaar bent in verband met studie of ander werk.

Neemt AutiTalent de jobcoaching over van mijn jobcoach?

De medewerker behoudt in principe zijn eigen jobcoach. Wij verwachten wel dat de jobcoach ervaring heeft met autisme. Als dat niet het geval is, dan kan AutiTalent helpen bij het vinden van een nieuwe jobcoach. Heb je geen jobcoach maar wel recht op de jobcoachvoorziening van UWV, dan kan AutiTalent interne jobcoaching aanvragen. Je krijgt dan aanvullende begeleiding van een ervaren AutiTalent teamlid.