AutiTalent is een social enterprise: een zakelijke dienstverlener met maatschappelijke impact. Concreet betekent dit dat we een commercieel bedrijf zijn, maar vooral gedreven worden door een maatschappelijke missie. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen met autisme aan volwaardig, betaald werk te helpen.

In Nederland zijn er circa 95.000 mensen met autisme met een normaal of hoog IQ binnen de beroepsbevolking 15-75 jaar. Uit cijfers van CBS blijkt dat slechts zo’n 25-30% van mensen met autisme boven de 18 jaar inkomen uit arbeid als belangrijkste inkomensbron heeft, terwijl dat percentage voor de totale beroepsbevolking op meer dan 93% ligt.

Mensen met autisme hebben veelal moeite met het vinden en behouden van werk. Slechts 20-25% lukt het om (zelfstandig) blijvend te participeren in werk. Dat heeft vooral te maken met de kenmerken van mensen met autisme en met de veeleisende samenleving en banen. Werkgevers zijn onbekend met de bijzondere talenten en eventuele beperkingen. Werknemers met autisme voelen zich niet begrepen of raken overprikkeld. Een grote groep wordt daarom aangemerkt als ‘arbeidsgehandicapt’ en ontvangt een uitkering van de overheid. Terwijl wij van mening zijn dat werk het beste ‘medicijn’ voor normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme is.

Dit doel proberen we niet alleen te bereiken door zelf te fungeren als werkgever voor deze doelgroep, maar ook door andere bedrijven te faciliteren bij de inzet van medewerkers met autisme. Door middel van onze diensten in detachering, recruitment en advisering, willen wij samen met opdrachtgevers, concreet invulling geven aan onze sociale verantwoordelijkheid en de Participatiewet. Onze maatschappelijke impact is aangetoond in een onderzoek door Start Foundation en in 2012 ontving AutiTalent de ‘MOVISIE Eervolle vermelding’ uit handen van staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Onze succesformule
AutiTalent is opgericht in 2007. Sindsdien hebben wij ruim 150 medewerkers met autisme aan passend werk geholpen. Zowel in de profit als non-profit sector. Daar staan ook 150 tevreden opdrachtgevers tegenover. Onze succesformule? Dat zijn onze medewerkers. Zij beschikken namelijk over bijzondere talenten die zeer goed passen bij specifieke werkzaamheden. En doordat wij passend werk zoeken bij de talenten van onze werknemers, is de kwaliteit van onze dienstverlening buitengewoon hoog. Daarnaast ontzorgen we onze opdrachtgevers door de juiste begeleiding op locatie te bieden.

Werkveld
AutiTalent focust zich met haar dienstverlening met name op ondersteunende bedrijfsprocessen zoals (financiële) administratie, HRM, ICT, DIV, juridische en facilitaire zaken. Deze processen bevatten diverse routinematige werkzaamheden, die uitstekend door onze medewerkers met autisme gedaan kunnen worden.

Kandidatenbestand
AutiTalent heeft zelf circa 40 medewerkers in dienst, maar daarnaast ook een kandidatenbestand met ruim 1.250 geïnteresseerde kandidaten. Hier putten wij uit als er nieuwe opdrachten zijn of organisaties ons benaderen met vacatures voor werving en selectie.

Het team
Het team achter AutiTalent is persoonlijk betrokken bij het succesvol inzetten en begeleiden van onze medewerkers. Iedereen doet dit vanuit zijn eigen achtergrond en/of specialisme. Zo is AutiTalent onder andere een goede gesprekpartner op het gebied van procesverbetering. Het is onze ervaring dat door het nauwgezet vastleggen van de werkwijze, noodzakelijk voor mensen met autisme, bedrijfsprocessen efficiënter gaan verlopen. Tevens kunt u bij ons team terecht voor deskundig advies op het gebied van digitaliseren. Onze betrokkenheid blijft dus niet beperkt tot onze medewerkers, wij denken graag inhoudelijk met u mee over verwante zaken.

Lees verder over onze medewerkers met autismeLees verder over de AutiTalent teamleden

AutiTalent in één oogopslag

Bekijk onze infographic die kort en krachtig uitlegt wat AutiTalent is en doet.

 

Onze opdrachtgevers

AutiTalent heeft inmiddels meer dan 100 projecten met succes afgerond. Wij zijn trots op het feit dat al onze opdrachtgevers tevreden zijn over onze dienstverlening. In een jaarlijks gehouden klanttevredenheidsonderzoek geven onze opdrachtgevers de prijs-kwaliteitverhouding van AutiTalent ruim een 8! (juni 2015)

Wij brengen u graag in contact met opdrachtgevers die in dezelfde branche opereren als uw organisatie of een soortgelijk project door AutiTalent hebben laten uitvoeren.
Neem daarvoor contact met ons op.

Lees meer referenties
1344

Grontmij

Digitaliseren personeelsdossiers

“Wij hadden het vertrouwen dat de aanpak van AutiTalent het resultaat op zou leveren dat we nodig hadden.”

1425

AltijdSporten.nl

Werkzaamheden in CMS webshop

“AutiTalent neemt zelf initiatief, denkt mee en levert het werk op zoals afgesproken.”

1426

Meijers

Digitaliseren verzekeringsdossiers

“Na een vergelijking met grote zakelijke aanbieders, kwam AutiTalent er als beste uit, ook qua prijs.”

1424

Gemeente Boskoop

Digitaliseren bouw- en WMO-dossiers

“AutiTalent maakt enorm veel tijd vrij voor overleg en stelt goede vragen. Een soortgelijk bedrijf zal dat niet doen.”

1427

Ministerie van Defensie

Inzet op SAP migratieproject

“AutiTalent levert een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. De medewerkers zelf zijn boeiend door hun levenservaringen en hun openheid.”

Word ambassadeur van AutiTalent!

Draag jij AutiTalent een warm hart toe en wil je je inzetten om meer mensen met autisme aan een volwaardig, betaalde baan te helpen?
Neem dan contact met ons op om jouw ideeën of de vele verschillende mogelijkheden te bespreken.

Wil je AutiTalent onder de aandacht brengen in je netwerk, dan sturen we je graag enkele exemplaren van onze flyer en infographic op. Stuur ons een e-mail met je motivatie, adres en aantal gewenste exemplaren.

Volg ons ook op Twitter. Retweets worden erg gewaardeerd!