U bent op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde medewerker. Of u wilt invulling geven aan de Participatiewet en banenafspraak. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar de juiste medewerker.

Onze ervaring in arbeidsbemiddeling
AutiTalent opereert al bijna 10 jaar in de markt als werkgever voor mensen met autisme. Bij meer dan 100 organisaties hebben onze medewerkers opdrachten uitgevoerd in voornamelijk ondersteunende processen als p&o, ict, financiën, facilitaire dienst of documentaire informatievoorziening. Onze ruime ervaring in het aannemen en detacheren van mensen met autisme vormt de basis voor onze recruitment dienstverlening.

Veel bedrijven zijn inmiddels overtuigd van de bijzondere talenten van mensen met autisme. We merken dat een toenemend aantal opdrachtgevers ook graag zelf medewerkers met autisme in dienst neemt, al dan niet hiertoe op het idee gebracht door de Participatiewet.  Mensen met autisme zullen echter niet altijd zelfstandig op vacatures reageren of ze ondervinden problemen in het sollicitatietraject. AutiTalent wil zowel werkgevers als mensen met autisme helpen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en beide partijen te begeleiden in dit proces.

Groot kandidatenbestand
Wij hebben een groot eigen kandidatenbestand met ruim 1200 inschrijvingen. Het werk- en denkniveau van onze kandidaten varieert van MBO tot universiteit. De meeste soorten opleiding zijn vertegenwoordigd, van administratief medewerker tot econometrist en van ICT-beheerder tot financial controller. Ons bestand heeft een landelijke dekking en wij kunnen ook een beroep doen op ons uitgebreide netwerk van jobcoaches en partners.

Onze werkwijze
Omdat iedere situatie weer anders is, leveren wij altijd maatwerk. We passen onze werkwijze daarbij aan op uw wensen. Moet er snel gehandeld worden? Dan geven we u een eerste indruk door enkele (anonieme) CV’s aan u voor te leggen. In andere gevallen gaan we eerst met u in gesprek over de functie en doen we een intake met de kandidaat alvorens deze aan u voor te stellen.

Begeleiding cruciaal
Naar onze ervaring is begeleiding van cruciaal belang. Niet alleen in het selectieproces maar juist ook als de medewerker aan het werk is. Mensen met autisme zijn veelal te omschrijven als ‘diesels’; het opstarten kan wat stroef verlopen door vaak verklaarbare redenen, maar als ze eenmaal op gang zijn, zijn het duurzame en waardevolle medewerkers. Wij blijven graag betrokken om een goede match te garanderen. We begeleiden de werkgever, medewerker, zijn leidinggevende en collega’s.

Scenario’s en investering
We hanteren twee scenario’s waarin de passende begeleiding van zowel de kandidaat als de werkgever een belangrijke basis vormt.

Start met inhuur van de kandidaat
Gedurende een periode van in het algemeen zes maanden detacheren we de door u gekozen kandidaat die in dienst is van AutiTalent. Het uurtarief is inclusief begeleiding vanuit AutiTalent. Gedurende deze periode wordt er ruime ervaring opgedaan om een onderbouwde beslissing te kunnen nemen over voorzetting middels een dienstverband bij u als werkgever. Er is dan uiteraard geen sprake meer van een wervingsfee. Uw investering bij dit scenario is het inleen-uurtarief gedurende zes maanden.

Kandidaat direct in dienst met separate begeleiding
In dit scenario treedt de kandidaat direct bij u in dienst. Wij verzorgen gedurende een periode van zes maanden begeleiding met een afnemende frequentie: bijvoorbeeld gedurende de eerste 2 maanden één keer per week, in de volgende twee maanden eens per twee weken en in de laatste 2 maanden eens per maand. Uw investering bij dit scenario is een wervingsfee ter grootte van één bruto maandsalaris op basis van 36 uur (door u overeengekomen met de kandidaat) en de kosten voor begeleiding (240 euro per dagdeel).

Beide scenario’s kunnen we, indien UWV dat goedkeurt, vooraf laten gaan door een proefplaatsing. In dat geval hanteren we voor administratie en begeleiding een fee van 850 euro per maand.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over recruitment en onze aanpak?
Neem dan contact op met Henk Stienstra door te bellen naar 06-49 38 85 45 of stuur een e-mail naar henk.stienstra@autitalent.nl.

Deze bedrijven hebben al geprofiteerd van onze recruitment dienstverlening:

gemeente amsterdam
ICT Automatisering

 

erasmus mc
awvn
boot ingenieursbureau

 

Praktijkcases

Kom meer te weten over onze aanpak en ervaringen van opdrachtgevers

ICT Automatisering

Succesvolle samenwerking in werving en selectie
De nieuwe klantvraag waarmee ICT Automatisering werd benaderd, zou het beste kunnen worden ingevuld met een nieuw type medewerker. Om die te vinden, werd een geheel nieuwe wervingsroute ingeslagen, waarbij ICT Automatisering, drie regionale UWV-vestigingen, IT-dienstverlener KEMBIT en AutiTalent de handen ineen sloegen. Hun gezamenlijk doel? De klantvraag beantwoorden met een geschikt team voor de lange termijn én mensen uit een uitkeringssituatie begeleiden naar een vaste baan.

Lees meer op de website van ICT Automatisering »