AutiTalent is van oudsher gespecialiseerd in het digitaliseren van dossiers en archieven. Al sinds 2007 voeren onze medewerkers bij diverse organisaties met succes digitaliseringsprojecten uit. Van kleine tot grote archieven (>5000), van personeels- en patiëntendossiers, tot en met bouwtekeningen of kasten vol met allerlei ordners. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren over de juiste projectaanpak en -uitvoering.

Onze getalenteerde medewerkers
Het succes van onze digitaliseringsprojecten wordt mede bepaald door de talenten van onze medewerkers. Mensen met autisme zijn nauwkeurig, hebben oog voor detail en kunnen zich lang en goed concentreren. Talenten die heel goed passen bij werkzaamheden met een herhalend karakter, zoals het schonen, controleren en scannen van dossiers. U kunt er dus op vertrouwen dat al uw dossiers met zorg behandeld worden.

Onze medewerkers zijn onder andere gespecialiseerd in de volgende werkzaamheden:

  • controleren en opschonen van dossiers;
  • scanklaar maken van dossiers;
  • scannen van dossiers;
  • metadata toevoegen aan gescande documenten;
  • ontsluiten van documenten in een softwarepakket;
  • archiveren van dossiers.

Welke aanpak past bij u?
Wij geloven niet in een standaard aanpak. Geen enkele organisatie werkt immers hetzelfde. Samen met u kijken we dan ook welke digitaliseringsaanpak het beste bij uw organisatie past. En dat betekent keuzes maken. Een belangrijke keuze is bijvoorbeeld of de dossiers in zijn geheel, per tab of per document gescand moeten worden. En welke papieren wel en niet gescand moeten worden. Voor iedere keuze geldt dat het van belang is om na te gaan hoe de digitale bestanden straks gebruikt gaan worden. Dit hangt weer nauw samen met uw (nieuwe) softwarepakket. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren over de juiste projectaanpak en -uitvoering. Met de best passende oplossing als resultaat. Een oplossing die voor uw organisatie het meest efficiënt en kostenbesparend is.

Praktische zaken
AutiTalent kan ook alle praktische zaken die bij het project komen kijken van u overnemen. Zo kunnen wij de technische afstemming met uw softwareleverancier verzorgen, de digitale bestanden in uw systeem uploaden en scanapparatuur leveren in het geval het project op uw locatie plaatsvindt. Heeft u andere specifieke wensen? Bespreek ze gerust met ons.

Treft u momenteel voorbereidingen voor een digitaliserings­project?
Wij geven u graag tips en aandachtspunten!

Lees meer
 

Praktijkcases

Kom meer te weten over onze aanpak en ervaringen van opdrachtgevers

Kentalis

Grote digitaliseringsslag in korte tijd
Omdat de P&O-consulenten van Kentalis vaak op locatie zijn, is het handig als ze altijd en overal de personeelsdossiers kunnen inzien. Dus was het medio 2014 tijd voor een digitaliseringsslag. Een mooie klus voor de medewerkers van AutiTalent, die de uitdaging aangingen om zo’n 5000 dossiers te scannen en digitaal te ontsluiten. De doorlooptijd was kort: 2,5 maand. Maar de deadline is gehaald!

Lees meer »

CWI

Van 70 documenttypes naar één
“We willen de historie van onze dossiers ook graag per document digitaliseren, op dezelfde manier als de nieuwe situatie”, is een veelgehoorde uitspraak in de aanloopperiode naar een digitaliseringsproject. AutiTalent heeft al veel organisaties kunnen helpen een meer efficiënte en effectieve aanpak te kiezen. Een praktijkvoorbeeld van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam.

Lees meer »

RIVM

Orde in het archief
In 2009 heeft AutiTalent bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in Bilthoven het semi-statisch archief met personeelsdossiers geordend en opnieuw gearchiveerd. Het ging om ruim 90 meter dossiers die niet alfabetisch en ongelabeld opgeborgen waren in archiefkasten en dozen. Met als resultaat een erg tevreden opdrachtgever die zelf niet aan deze klus toekwam.

Lees meer »