U zoekt (tijdelijk) extra arbeidskracht, maar wilt liever geen mensen in dienst nemen. Of u wilt eerst ervaring opdoen met een medewerker met autisme. Dan biedt detachering uitkomst. Onze werknemers zijn bij ons in dienst en worden aan u ‘uitgeleend’. Het werkgeversrisico ligt dus bij ons. Net als de begeleiding van onze medewerkers. Goed om te weten is dat detacheringen via AutiTalent wel voor u meetellen in de banenafspraak en quotumregeling.

Bijzondere medewerkers
Door te kiezen voor AutiTalent kiest u voor bijzondere medewerkers. Onze medewerkers met autisme beschikken over talenten die zeer goed passen bij specifieke werkzaamheden. Zo hebben zij oog voor detail, doorzettingsvermogen en werken zij zeer gestructureerd. Wij zijn ervan overtuigd dat deze kwaliteiten tot professionele resultaten leiden. Maar begrijpen ook dat u misschien nog vragen heeft over het werken met mensen met autisme. Met onze begeleiding, uw begrip en kleine aanpassingen zijn echter buitengewone resultaten te behalen. Wij adviseren u hier graag over.

Passend werk
Omdat wij passend werk zoeken bij de talenten van onze medewerkers, focussen wij ons met name op detachering in ondersteunende bedrijfsprocessen, zoals (financiële) administratie, HRM, ICT, DIV, juridische en facilitaire zaken. Deze processen bevatten diverse routinematige werkzaamheden, die uitstekend door onze medewerkers met autisme gedaan kunnen worden. Onze medewerkers worden ook veel op projectmatig werk ingezet, bijvoorbeeld contentmigratie van websites en personeelssystemen.

Jobcarving en functiecreatie
Wilt u graag één van onze medewerkers inhuren, maar ziet u niet direct passend werk? Dan biedt jobcarving of functiecreatie wellicht uitkomst. Met jobcarving worden functies aangepast aan de mogelijkheden van werknemers binnen de doelgroep. Functies worden opgeknipt in gespecialiseerd en ondersteunend werk; deze laatste taken kunnen bij uitstek door onze medewerkers gedaan worden.
Functiecreatie is het creëren van een baan door bestaande taken binnen een organisatie, die nu worden uitgevoerd door meerdere personen, in een aparte functie onder te brengen. Deze functie kan dan worden vervuld door iemand binnen de doelgroep.
Vaak levert jobcarving en functiecreatie kostenbesparing op en een hogere effectiviteit van uw eigen (senior) medewerkers. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor een quickscan.

1496

Universiteit van Amsterdam

Financiële projectenadministratie in SAP

“Wat mij het meest is bijgebleven is de begeleiding van de medewerker door AutiTalent. Men komt met grote regelmaat langs en neemt uitgebreid de tijd.”

1494

Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Administratieve en facilitaire ondersteuning

“Het voordeel van AutiTalent boven een uitzendbureau is dat de medewerkers vaak vast in dienst zijn, waardoor je niet steeds opnieuw uitzendkrachten hoeft in te werken.”

 

Praktijkcases

Kom meer te weten over onze aanpak en ervaringen van opdrachtgevers

DJI

Acht medewerkers aan de slag
In het voorjaar van 2011 kreeg AutiTalent een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), een agentschap van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Al na het eerste gesprek was DJI overtuigd. Binnen een maand startten er vier AutiTalent medewerkers bij DJI en een maand later nog eens vier.

Lees meer »